GENERAL OVERVIEW

This project consisted of constructing a new multi-use games area for Beverley Grammar School. The area will be used for tennis (four courts) and basketball. A new type one stone footpath was also constructed which runs from the main school area down to the multi-use games area.

SCOPE DELIVERED (NEW MUGA)

SCOPE DELIVERED (NEW TYPE ONE STONE FOOTPATH)

A structure of great local significance to the Hull area in terms of its history and heritage, the smoke house building was in a bad state of repair and had been derelict for many years.

In conjunction with Hull City Council and their conservation department along with the architects, NPS Humber, the building was brought back into use and saved. The works were carried out in conjunction with our subcontractor Romar Construction Ltd and included the following:

August 2020 marked the start of a new era for Bridlington Town AFC in term of off-field facilities as construction of its new clubhouse was completed.

The project was funded by grants from the Football Stadia Improvement Fund (the sister organisation of the Football Foundation) and the Yorkshire Coast Community Led Local Development Programme in connection with East Riding of Yorkshire Council.

PBS was the lead contractor on the scheme, working alongside another East Yorkshire-based company, Integra Buildings. The existing modular-built clubhouse was donated to Scottish non-league club Bellshill Athletic after theirs was destroyed by fire.

Once the existing clubhouse had departed for Scotland and the site was clear, PBS completed the foundation and drainage works. The new clubhouse was manufactured in seven parts at Integra’s production facilities in Paull using cutting-edge modular techniques.

The units were then transported by lorry to Bridlington where they were assembled to create the new clubhouse. The project was delivered to the original timescale despite the challenges of the coronavirus pandemic.

As well as being used on matchdays, the clubhouse will be used throughout the week as a valuable community asset for Bridlington.

East Riding Council wanted to transform a former warehouse and adjoining brownfield land into a waste transfer station and supporting infrastructure to accommodate heavy goods vehicles.

Significant engineering work to create access roads was required to accommodate the quantity of heavy goods vehicles, loading shovel and recyclable material storage areas.

A series of traditionally built buildings have also been created on the site to provide office space, meeting areas and a store.

The existing warehouse building is of portal frame construction and, once cleared of racking installations, offered an open floor space that could be converted to suit the scope of the new operation. The loading building was equipped with lighting, specialist odour control equipment, CCTV, fire alarms and specialist ventilation equipment.

To access the site from a new and independent access road required major alterations to a large flood attenuation pond. The plan form of the pond was changed to create an area for a new access road and the attenuation pond outfall drainage altered to maintain its outfall off the site.

Hull Building Safety Group Logo Construction Online